Planeta u kući

Merkur u kući

Planeta Merkur u horoskopu, astrologiji predstavlja vašu sposobnost rezonovanja, vaš um i način na koji komunicirate.

Merkur u horoskopu predstavlja sposobnost i potrebu naše komunikacije, stepen intelekta, način na koji razmišljamo, način na koji govorimo. Govori čak i o svakodnevnoj spretnsti, snalaženju u rutinskim stvarima, okretu, pokretu, kako vozimo, kako se ponašamo u saobraćaju. Koliko možemo mentalno da budemo aktivni, da li i šta volimo da čitamo.Kako iznosimo svoje mišljenje, koliko smo duhoviti-sarkastični-direktni u komunikaciji. Merkur u horoskopu, generalno, predstavlja decu školskog uzrasta i predstavlja našu braću i sestre (uopšte mogu i braća od stričeva, ujaka, tetaka...).

U telu, Merkur predstavlja kretanje, ruke, noge, creva.

Tumačenje Merkura u astrološkoj-horoskopskoj kući - polju za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Merkur u 3. kući

svest o komuniciranju
Veoma ste inteligentni, dobro rasuđujete i vešto konverzirate.
Možete brzo da donosite odluke; misli su vam jasne i precizne. Imate književnog dara, dobri ste u svim sekretarskim zanimanjima, mnogo komunicirate preko pisama i izvanredan ste reporter.
Privlači vas sve što podrazumeva istraživanje. Važno vam je sve što je u vezi sa vašim potomcima i rođacima; može da vam se desi i da radite za nekog rođaka. Interesuju vas svi aspekti života. Kako ste po prirodi nemirni, bilo bi dobro da odaberete posao gde ćete neprestano biti u pokretu.
Ako imate izazovne aspekte, možete preterati u dobročinstvu i možete preopteretiti svoj nervni sistem preteranim radom i prekomernim brigama; mogu vas zadesiti i stomačni problemi, ili pak možete biti skloni preterivanju, pa čak i prevari.
Ako vaš Merkur ima teške aspekte, bilo bi dobro da pomno proučite svaki dokument preno štoga potpišete.
Nikako ne smete da pušite.

 

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima