Aspekti planeta

Venera u aspektima

Venera predstavlja  naklonost i ljubav, osećanje vrednosti i vaše društvene porive.

Venera u horoskopu predstavlja sve ono što volimo, čemu se radujemo, ljubav, zaljubljenost, kreativnost, lepotu, umetnost, harmoniju, “malu sreću”, slatkiše (čokoladu). Pokazuje koliko će osoba imati veridbi, brakova i kakvi će oni biti. Venera ulepšava deo tela u kojem se znaku nalazi. Pokazuje koliko osoba ume da uživa, da se opusti, da se raduje, da voli, da bude duhovita. U muškom horoskopu predstavlja njegove devojke, ako je oženjen njegove ljubavnice. U ženskom predstavlja nju samu kao devojku-zavodnicu, koliko ume da zavodi i bude privlačna.

U telu, Venera predstavlja bubrege, ženske reproduktivne organe, stepen plodnosti kod žena.

Tumačenje astroloških - horoskopskih aspekata Venere sa drugim planetama i tačkama za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Venera konjukcija Mars

Kako ste u isti mah i senzitivni i senzualni, zračite šarmom i energijom.
Imate uspeha u ljubavnim vezama i mnogo tražite od onih koje volite. Često osećate nazadovoljstvo i ljutinu zbog toga što isuviše mnogo očekujete.
Potrebna vam je sloboda izraza i ne podnosite vezanost. Slobodoljubivi ste. Sve vaše veza su strasne. Vaše emocije se odlikuju toplinom i vitalnošću, a povremeno delujete nasrtljivo.
Imate dobre veze sa javnošću, ali isto tako povremeno osećate potrebu za usamljenošću i uživate u takvim trenucima.

Venera u skladu sa Plutonom

Kreativni ste i ingeniozni i imate naglašeno osećanje za boju.
Imate dobre finansijske sposobnosti i sposobnosti za rukovođenje. Možete biti izvrstan nastavnik, propovednik ili političar.
Veoma rano u životu formirate jako izražene stavove, izuzetno ste posvećeni, intuitivni i pošteni.
Isto tako možete biti preterano skloni životnim zadovoljstvima; možete imati problema sa telesnom težinom, naročito kasnije u životu.

Venera u skladu sa Ascendentom

talentovani ste, kreativni i ponekad muzikalni. Vaši prijatelji, braća i sestre i deca mnogo vam znače i dobro se slažete s većinom ljudi iz vaše okoline. Prijatni i druželjubivi, veoma ste dobar domaćin, koji se mnogo trudi oko svojih gostiju. Prijatni i skloni uživanju, uvek ćete se radije zabavljati nego raditi. Volite da ostavite dobar utisak na druge, i to vam obično polazi za rukom, kao uostalom i gotovo sve ostalo u životu. Sve ovo može prouzrokovati lenjost, što je kob svih povoljnih aspekata s Venerom. Nadarenost za muziku česta je u ovom aspektu, naročito ako je Venera u trećoj i petoj kući.

 

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima