Planeta u znaku

Uran u znaku

Planeta Uran u horoskopu, astrologiji predstavlja poriv za slobodom. To je planeta individualizma, originalnosti, buđenja i raskida sa tradicijama; to je prva u nizu takozvanih transcendentalnih planeta. Uran ostaje u svakom znaku oko sedam godina. Pošto se on u istom znaku pokazuje kod ogromnog broja ljudi, njegov položaj je u kući važniji za opisivanje stavova i osobina na koje dotični znak ukazuje.

jedna od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Merkura (Merkur na kvadrat) i nije lična planeta. Vrlo je bitan ako ima jake kontakte sa ličnim planetama. U horoskopu predstavlja osobenjake, ljude koji su potpuno drugačiji od proseka. Ljude budućnosti i koji teže da budu sve osim proseka i uglavnom i odu u neki ekstrem. Uran daje neku vrstu genijalnosti. Telepatske sposobnosti. Potreba za velikom slobodom u svakom smislu (kretanja, govora, mišljenja, svega). Za ravnopravnost (komunizam). Stresne situacije (kada nam se nešto desi neočekivano i mi nismo u tom trenutku spremni da to prihvatimo, bilo pozitivno ili ne). Predstavlja sve vrste revolucija, revolucionarna otkrića, savremenu tehnologiju, revoluciju u pravom smislu, štrajkove i pobune, Univerzum, Kosmos. 

Tumačenje pozicije Urana u astrološkom-horoskopskom znaku za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Uran u Ribama

vizionarstvo
Izuzetno ste promenljivi, ali, u dubini duše, uvek imate dobre namere.
Intuitivni ste, idealista i maštoviti, skloni mistici i zainteresovani za meditaciju, jogu i istocnjačku filozofiju.
Umetnička ste duša i esteta. Imate izvanredne mogućnosti je za glumu, jer ste vi i inače skloni da pobegnete u druge svetove. Možete biti skloni žrtvovanju, a možda vodite i duhovnu borbu ne biste li prevazišli materijalističke tendencije i mogli da težite drugim, raflniranijim ostvarenjima.
Prekomerno ste senzitivni i nervni sistem vam je izuzetno napet; i zato ste lako uvredljivi. Morate jasno sagledati sopstvena ograničenja i naučiti da se i na emotivnom i na fizičkom planu istinski odmarate.
Ako imate izazovne aspekte, mogli biste biti skloni bežanju u alkohol, droge ili seks.

 

 Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima.