Planeta u kući

Neptun u kući

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji predstavlja i duhovni poriv i poriv za bežanjem; on, dakle, predstavlja vašu žeiju da sami sebe zavarate i vaša stvaralačka i intiutivna svojstva.

Planeta Neptun u horoskopu - astrologiji je druga od tri transcedentne planete, predstavlja višu oktavu Venere (Venera na kvadrat), nije lična planeta, osim ako se ne nalazi na značajnom mestu u horoskopu ili ne pravi aspekte sa ličnim planetama. Predstavlja misticizam, duhovnost, spiritualnost, magiju, pa i veru. Vrlo je vezan za umetnost (slikarstvo, muziku, pevanje, sva umetnička remek dela koja nas očaraju). Neptun je taj koji nas opija i ne možemo neke stvari da sagledamo u pravom svetlu. Ljubav prema daljinama, dubinama, bilo da su one teritorijalne ili duhovne. Vezuje se za more, bezuslovnu ljubav, platonsku ljubav. Može predstavljati i obmane i samoobmane, psihičku nestabilnost, nerazumevanje, nejasnoće, alkoholizam, narkomaniju, laž, prevaru.

Tumačenje Neptuna u astrološkoj-horoskopskoj kući - polju  za Vaš lični, životni, natalni horoskop -natalnu kartu od on-line tumača horoskopa Alise Miler:

  

Morate biti prijavljni na "Kaficu" da bi ste videli svoj lični i uporedni horoskop (natalnu kartu i sinastriju).
Sadržaj koji sledi je nasumično odabrani primer horoskopa.

Neptun u 12. kući

esteticizam
Osetljivi ste na svoju podsvest i na sve što se događa u vašoj psihi.
Povremeno se možete osećati kao zatočenik.
Umetnička ste duša i posebno ste talentovani za ples. Dok god se spremno suočavate sa stvarnošću i ne varate sami sebe, možete biti pravo vrelo mudrosti i imati izvanredan intuitivni uvid u stvari.
Uprkos svojoj potrebi da pomažete drugima, imate duboko usađeno osećanje usamljenosti.
Ovakav položaj je izvanredan za lekare, medicinsko osoblje i sve koji rade u bolnicama, velikim institucijama ili pružaju pomoć hendikepiranima.

 

  Odgovore na neka standardna, uobičajena pitanja potražite u Astrološkim pokazateljima-indikatorima